Vendégkönyv

Rákóczi seregében az Úr szolgálatában

Bakk István | 2019.02.19

PhS Bakk István: Rákóczi seregében az Úr szolgálatában
https://www.youtube.com/watch?v=QwrAStY741s

gyogyszerre segitesegkeres

varga zoltan | 2019.01.18

EZEKBEN A GYOGYSZER KIVALTASABAN TUDNA
SEGITENI? KOZGYOGY MEGSZUNT ,ES NEM IS FOGJUK KAPNI))

TOUEJO SOLO STAR INZULIN

LYXUMIA INJEKCIO

ASTRIX

BRINALDIX

NEBIVOLOL TEVA

GLICLADA

METFORMIN

MILGAMMA

PHARMAFON VITAL

BERES CSEPP KOSZONOM ELORRE IS VARGA ZOLTAN VADNA SZABAADSAG
TER 15 3636 705189043

Re:gyogyszerre segitesegkeres

Dzsoka | 2019.02.06

Fórumon a személyes adatok (pl. telefonszám) megadása úgy gondolom, hogy nem helyén való és elég kockázatos is! Segítség kérést a személyes elérhetőségeken kell kezdeményezni. Pl. Karitász-nál

Különleges könyvbemutató a Mátyás király évében, ahol kiderült, hogy a király közli a nagyvilággal a származását.

Bakk István | 2018.08.06

Különleges könyvbemutató a Mátyás király évében, ahol kiderült, hogy a király közli a nagyvilággal a származását.2018. július 2-án Budapesten a Barabás Villában bemutatásra került a három szerző könyve: Dr. Aradi Éva – Bakk István PhS – Dr. Gyárfás Ágnes: Múlt és Jelen. A pateszi pecséthengerektől a Kárpát-medencei szkítákon át az indoszkítákig címen. A könyvet Dr. Czeglédi Katalin nyelvész, szlavista, keletkutató mutatta be a nagy számban megjelent szakmai közönségnek.

A munkát tudatosan időzítették Mátyás király emlékévéhez.

A szervező Bakk István - aki egyben szerzőtársa is a könyvnek – felhívta a figyelmet arra, hogy a Bakk Endre Kanonok Alapítványnak a kezdeményezésére 2018. július 10-én 12 órakor egy percre főhajtással emlékezik az ország Mátyás királyra.

Továbbá bejelentette, hogy azon a napon, július 10-én a Bakk Endre Kanonok Alapítvány indítja el és kezdeményezi Mátyás király szentté avatását a Vatikánban.

Az indokok közül néhány: Mátyás király európai történelmi és uralkodói értéke vitathatatlan – itt bele kell érteni a Hunyadi család értékét is –, Európa keresztény történelmi értékékének az alapja. Mátyás király hozott létre elsőnek Európában állandó hadsereget. Ezzel megakadályozta azt, hogy Európa Bizánc sorsára jusson. Európa nem nélkülözheti azt a géniuszt, annak az uralkodói nagyságnak a tevékenységét, amelyet a Szentkoronán keresztül Mátyás király a magyar és az európai társadalom értékének a fölépítésében megvalósított.

A bemutatott könyv szakmai körökben is kiemelt figyelmet kapott. A könyvnek több célja van: egyrészt az, hogy a magyar társadalomban a honfitársainkat segítsék felkészíteni a más társadalmak, illetve kultúrák versenyének a kihívásaival szemben a szilárd önazonosságban rejlő állhatatosságra, másrészt, hogy tudatosítsák a székely és a magyar néperedet történelmi mélységeit, nemességét és páratlan sajátosságait. Olyan történelmi dokumentumok, okirati tények kerültek bele a kötetbe, amelyek támogatást jelenthetnek a magyarságtudat fenntartása és továbbadása szempontjából. Megfontolandónak tartják az oktatásban – a történelemtudat differenciált erősítése érdekében – az iskolai ajánlott olvasmányként történő bevezetését. A magyar népnek fontosak a nemzeti identitás, a nyelv, a születési hely és a hagyományok, amint a könyv előszavában idézett nemzetközi felmérések mutatói a világelsők között jelzik. De ezt ápolni kell! Ugyanakkor mindez párhuzamosan, ám eltérő módon és más-más történelmi múlttal fejlődött a magyaroknál, illetve a székelyeknél. A székely múlt adhatja a magyar nemzetnek az őstörténetét, amit a fejlődő tudomány, a genetika is támogat. Tehát a magyarságtudomány keretén belül is sok kérdésre ad választ ez a könyv. https://www.youtube.com/watch?v=ZH3gDvcR8Us


Egyházközségi napok Mélykúton

Ujhegyi József | 2018.07.15

Augusztus 16-17-18.-án, további részletek a címlapon lévő plakáton!

Új hozzászólás hozzáadása