Szent Erzsébet Nyugdíjasklub

A Szentlélek veletek van!

 

      Néhány évvel ez előtt helyi kezdeményezésre jött létre a Szent Erzsébet nyugdíjas klub. Klubfoglalkozások hétfőnként vannak a Széchenyi utcai közösségi házban. Ezen alkalmakkal, mint egy tíz-tizenkét nyugdíjas, elsősorban asszony jön össze. A Szentlélek összetartó ereje mutatkozik meg a közösségben, mert több éve töretlenül nagy lelkesedéssel, szakadó hóesésben és kánikulai melegekben is megtartják összejöveteleiket. Nem csak utcaapostolokból és Karitasz tagokból verbuválódott csapat nagy szeretettel és odaadással végez Karitaszos tevékenységet is.

      Minden hónapban tartanak használtruha vásárt, ezzel is elősegítve a szegényebb, rászoruló rétegek boldogulását. A találkozások alkalmával a közös imádság soha nem maradhat el, majd kellemes hangulatban folyik tovább a beszélgetés, éneklés. A közösségben minden nyugdíjas korosztály megtalálható, a hatvanas korosztály béliek ép úgy, mint a kilencvenesek. Minden ember más és más színt visz a közösségi életbe, van aki különleges ének tudásával, van aki otthonról hozott süteményével teszi hangulatosabbá a találkozásokat. És ha a sütemény elnyerte egyik-másik klubtárs tetszését, elkerülhetetlen a receptcsere. Mivel idős asszonyokról van szó, nagy sütés-főzési tapasztalat található a hátuk mögött, de a régi mondás szerint „a jó pap is holtig tanul” itt is igaz.

     A foglalkozásokat jelenleg Kovács Mihályné Franciska vezeti, hálás köszönet neki az odaadó fáradságos munkáért, és további sikert kívánunk neki a csapat vezetéséhez.

Az április 15-én tett látogatásom alkalmával nagy örömömre, na és persze a többiek örömére is, Nacsa Jánosné és Kovács Menyhértné egy-egy régi nótát énekelt el, melyet az alábbi linkre kattintva lehet meghallgatni:

Kovács Menyhértné 1..wma (1,2 MB)

Nacsa Jánosné 1..wma (1,2 MB)

Nacsa Jánosné 2..wma (1,8 MB)

 

Ujhegyi József

Mélykút, 2013. április 24.

Képgaléria: Szent Erzsébet Nyugdíjasklub