Szent Anna Nyugdíjasklub

Katolikus Közösségi Ház
6449 Mélykút, Petőfi tér 17.

Klubvezető: Szabó Antalné
Klubfoglalkozások: minden hétfőn 17 órakor

 

A klub bemutatása néhány szóban:

„Krisztus Jézus nagy anyja légy híveid oltalma!”

Kis közösségünk magja régi időszakra nyúlik vissza. A 70-es évek elején alakult meg a „Díszítőművész szakkör”. Innen indultunk.
Pintérné Ilonka néni fejlesztette és irányította. Később, amikor már én is nyugdíjas lettem vezetővé választottak.

1997-től A foglalkozásokat a „Csorba házban” tartjuk, kellemes légkörben. Programjainkat közösen szervezzük és bonyolítjuk le, hiszen „Egy mindenkiért, mindenki egyért!”

Igyekeztem kicsit hagyományőrzővé is válni. Ezt célozzák a kiállítások is (Múltunk a jelenben, Vallási életünk hozzánk szóló emlékei)

2001 januárjában lett a nevünk „Szent Anna nyugdíjas klub” Sándor atya volt a keresztatyja.

2002-ben férjeink, és még néhány fiú megalakította a „Szent Joachim klubot”. Sajnos az óta már a fiúk elfogytak és a néhány maradék hozzánk csatlakozott.

Az összejöveteleket hétfőnként tartjuk.

Szívesen megyünk kirándulni, jártunk már Petőfiszálláson és  Ópusztaszeren is.

Részt veszünk a városunk aktuális ünnepein ezzel is emlékezetessé téve csoportunk munkáját és bemutava tevékenységeinket.

Közös névnapokat tartunk, együtt ünnepeljük a farsangot és a karácsonyt is. Sokan már egyedül élünk és szükség van a közösségre.

2002-ben alakult meg a tánccsoport. Később került át a MME-hez, de a táncoló tagok nyugdíjasok. Sok segítséget kaptunk, és jeleleg is sok segítséget kapunk  János atyától.

Az évek elröppennek és szükségessé vált aktív segítőkre, így megtaláltam Marikát (Körmösné).

Köszönöm, köszönjük a munkáját!

„Istenem, adj lelki békét annak elfogadására, amin változtatni nem tudok. Bátorságot, hogy változtassak, amin tudok és bölcsességet, hogy felismerjem a kettő közötti különbséget!”

Szabó Antalné

 

Szent Anna Nyugdíjasklub képekben