Események 2018

PROGRAMTERVEZETT 250 ÉVFORDÓLÓRA

2018

 

Első lépésben azt szeretnénk látni, tudni, kinek milyen élménye van a templomunkkal kapcsolatban.
Pályázatot hirdetünk a következő kategóriákban:

1.      Rajz, grafika, akvarell a templomról

2.      Fénykép, diakép, ppt, mozgókép a templomról és templomi ünnepeinkről

3.      Templomunk makettjének elkészítése bármilyen anyagból

4.      Irodalmi: Az én templomom címmel vers, novella, személyes történet, ének.

 

Két kategóriában díjazunk:    Gyermekek: alsós 0-10, felsős 10-18

Felnőtt

 

Díjazott az első három legjobb

Beadási idő: 2018. március 18. vasárnap

Beadás módja: jeligével ellátott boríték benne a pályázó neve, címe, telefonos elérhetősége

Gyermekeknél életkor

Eredményhirdetés: 2018. április 1. Húsvétvasárnap

 

A pályamunkák kiállítása a Csorba Házban és a Szent Tamás Katolikus Általános Iskolában lesz.

 

Szeretnék minél több pályamunkát látni! Ne könnyítsék meg a munkánkat, adjanak be minél több pályaművet!

 

 

Január 19 péntek

Pálffy Géza a koronázós kutatócsoport vezetője, filmvetítés és beszélgetés

délelőtt iskola 10-11 óra délután 16- vagy 17 felnőttek

 

Február 9-10-11 illetve 23-24-25

Üdvtörténet kurzus

 

Március

Lelkigyakorlat március 16-17-18

 

Április 14

Hangverseny: Kiss István atyával

 

Május

 

„… élek én, de már nem én, hanem Krisztus él bennem!” -  Gal 2,20

ZARÁNDOKLAT SZENT PÁL APOSTOL NYOMÁBAN

 

9 nap/8 éjszakai szállással (8 reggeli, 8 vacsora)

 

2018. június 25 – július 03.

 

A zarándoklat lelkivezetője Bolvári János plébános.

 

Keretprogram

 

1.nap         Indulás hajnali 04:00 órakor Mélykútról. Határátlépés Hercegszántónál. Szerbián, Makedónián keresztül utazunk Görögországba. Este elfoglaljuk a szállásunkat az Olymposi Riviéra közkedvelt üdülőhelyén, Paralián. 4 éjszakai szállás.

 

2.nap         Mielőtt elkezdjük programjainkat, ezt a napot pihenéssel, kikapcsolódással töltjük. Szabad program keretében fürödhetünk a tengerben, homokos tengerpartja rendkívül kellemes. Finomakat ehetünk egy jó kis étteremben, vagy egyszerűen csak vehetünk egy gyrost valamelyik helyi árustól. Vásárolhatunk görög ajándéktárgyakat, italokat, édességeket stb. este pedig pezsgő élet várja a vendégeket.

 

3.nap         A nap első állomásaként Filippit keressük fel, ahol Pál apostol első egyházközösségét alapította, sétánk során megismerkedünk a régi város maradványaival. Elmegyünk Lydianba, ahol első keresztelő templomát alapította. A hegyekből leereszkedve érkezünk Kavala városába, Szent Miklós templomához. A templom előtti kör jelzi, hogy Pál apostol itt lépett először Európába.Thesszalonikiben Pál apostol sok pogányt térített meg. Láthatjuk a rotundát, melyet használt. Szent Dimitrosz-bazilika, Galerius diadalív, Fehér torony, Agora... Szentmisét tartunk.

 

4.nap         Verginábana makedónok ősi fővárosában, Észak-Görögország egyik legimpozánsabb múzeumában II. Philippos (Nagy Sándor apja) és felesége     világhírű sírját tekintjük meg. Veriában, Pál apostol bémáját láthatjuk (azt az emelvényt, melyet ő is használt).  Ezután a borairól nevezetes Naussábamegyünk. A város felett található festői szépségű AgiosNikolaos parkban tehetnek egy sétát vagy ebédelhetnek. A program végén a csodálatos vízeséseiről nevezetes Edessába látogatunk el.

 

5.nap         Elindulunk dél felé. Az út során az ókori görögök szent hegye, az Olymposmellett haladunk el, majd a Tempi-völgy érintésével, Larisszán és Trikalánkeresztül érkezünkKalambakába, a természeti szépségben egyedülálló, óriási sziklákra épült Meteorákhoz, ahol két kolostorát tekinthetik meg. Akolostorok érdekes története, értékes ikonjai, a különleges építészeti stílus, valamint a környék szépsége a múltba kalauzolja az idelátogatókat. Szállás Delfi környékén.

 

6.nap         Kirándulás az ókori Görögország  első számú jóshelyéhez, a csodálatos környezetben fekvő Delphoi jósdához. A Parnasszos hegységben található szentélyegyüttes az ókori emberek képzeletében a világ közepét jelentette. Délután visszatérünk a szálláshelyünkre, szabadidő, pihenési lehetőség. 2 éjszaka Agios Theodoriban.

 

7.nap         AKorinthoszi-szorosnál időzünk. A magyar mérnökök által tervezett csatornát átívelő hídon átsétálunk a Peloponnészoszi félszigetre. Korintusértékeivel ismerkedünk, ahol az apostol erős keresztény közösséget hozott létre. Agóra, bema (ahonnan Pál apostol szónokolt). Szentmise. Következő városunk Mükéné, ahol a fellegvár és a híres Schliemann-sírok mellett sétálunk. Ezt követően továbbutazásEpidauroszba,Aszklepiosz legnagyobb kultuszközpontjába. A régészeti terület és az antik színház megtekintése. Esti séta Nafplionban, a gyönyörű, romantikus kisvárosban.

 

8.nap         A napunkat Görögország fővárosának szenteljük. Athénban számos látnivaló vár ránk, többek között pl: Akropolisz, Szent Dénes katedrális, Archeológiai Múzeum, Sintagma tér -őrségváltás, Panathei stadion- az első olimpiai játékok színhelyének megtekintése, Plaka, Areopágosz sziklája, ahol bronz táblán olvasható az apostol beszéde. Szállás KamenaVourla-n vagy környékén.

 

9.nap         Elbúcsúzunk a csodálatos Görögországtól s elindulunk hazafelé, utazás hazáig, rövid pihenőkkel, hazaérkezés az éjszakai órákban.

 

KÖLTSÉGEK

 

Szállásár: 325 €/fő

-       8 éjszakai szállást ***csillagos szállodákban, 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s szobákban

-       8 bővített, illetve svédasztalos reggelit, 8 háromfogásos vacsorát

 

Útiköltség: 170 €/fő

 

ÖSSZESEN: 495 €/fő

+Biztosítás:

 7.200Ft     70 év fölött 14.400Ft

 

Belépődíjak: kb. 95 – 100 €/fő, 65 éven felülieknek: kb. 50 - 55 €/fő.

 

Jelentkezési határidő: 2018. március. 1.

 

Költségek befizetési időpontjai:

     325 Euro jelentkezéskor

         170 Euro + biztosítás 2018. május 3-ig

Június

 

Július

 

Augusztus

Mélykúti származású és itt szolgálatot teljesítő atyákkal a záró szentmise