Események 2017

Egyházközségi terveink 2017-re

 

A 2017 évben szeretnénk jobban ráirányítani figyelmünket a mélykúti családokra, gyerekekre, szülökre, édesanyákra, édesapákra nagyszülökre, özvegyen marad emberekre. Illetve imádkozni gyermekáldásért, a gyermekeket váró édesanyákért, a házasság előtt álló fiatalokért.

         Már most év elején szeretnénk közzé tenni programjainkat, melyek alább olvashatók. Igyekeztünk vasárnapra tenni a programokat, remélve hogy ezen a napon talán nincs annyi elfoglaltság és így minden éríntett szabadabban tud dönteni.

         A közös programunkat szentmisével szeretnénk kezdeni, megteremtve az imádságos, őszinte tiszteletteljes baráti légkört. Természetesen kérve Isten segítségét, áldását akaratának elfogadását is.

Utána a meghívott korosztálytól függően, előadás, játék, vetélkedő szabadfoglalkozás lenne leginkább a Csorba Házba, de lehet, hogy a Plébánia udvarán.

Amit egy kis vendéglátással, agapéval zárnánk le. Így a találkozásunk 9 óráról kb. 12 óráig tartana. Szeretnénk mindenkit mindhárom programra meghívni, mert, talán így teljes az ünneplés, de természetesen külön-külön is be lehet kapcsolódni a programokba.

 

Meghívásunk minden Mélykútinak szól! Nem tudunk mindenkinek személyes meghívást küldeni, mert sokuknál nem is tudjuk, kinek küldjük! Kik várnak babát, kik készülnek házasságra….

Ezért kérem, vegyék ezt személyes meghívásnak! Már most Írják be Naptárunkba az időpontot, hogy ne ütközőn más időponttal.

A templomi hirdető táblán is olvasható lesz a program, illetve az Egyházközség honlapján is tájékozódhatunk róla: http://www.melykutplebania.hu/.

 

Lesznek más imádságos alkalmaink is. Családfa gyógyító szentmise, szentségimádás, melyekről szinten tájékozódhatunk fent említett fórumon.

De lesznek kötetlenebb találkozásaink is. Egy-egy kirándulás, gyalogos, kerékpáros. Sport és elméleti vetélkedők…

Bátorítok még egyszer mindenkit! Szánjunk időt magunkra családtagjainkra, közöségeinkre! Tudjunk értékes időt együtt tölteni, örömben, vígságban.

(Csak zárójelben! Minden ötletet, segítséget szívesen fogadunk! Az előadástól kezdve a játékok vetélkedők lebonyolításához! Mert a közös munka, készület még nagyobb örömet ad!)

 

IDŐPONTOK

ÜNNEPELTEK

PROGRAM

 

 

Szentmise

Előadás, játék, verseny

Agapé

 

 

Szent Joachim templom

 

Csorba Ház

 

 

 

 

 

Március 19

Apák napja

9 óra

10 óra

11 óra

Március 26

Kismamák 1 éve kereszteltek

9 óra

10 óra

11 óra

Május 1. vasárnapja

Anyák napja

9 óra

10 óra

11 óra

Május 4. vasárnapja

Jegyesek és fiatal házaspárok

9 óra

10 óra

11 óra

Június 11

Gyermekek

 

9 óra

10 óra

11 óra

Július 30

Nagyszülők

9 óra

10 óra

11 óra

Október 29

Özvegyek

9 óra

10 óra

11 óra

November 19

Jubiláns Házasok

9 óra

10 óra

11 óra

Bolvári János plébános

 

Könyv Szent Joachim templom történetéről

A megjelenő Szent Joachim templom történetét bemutató könyvet meg lehet vásárolni a plébánián.


Apák napja képekben
2017.03.19.-én

 >katt ide!>

Szécsényi Attila atya búcsúztatása

2017. július 30.-án búcsúztattuk Szácsényi Attila atyát, két évnyi mélykúti szolgálat után az érsek úr döntése értelmében augusztus 1-től Pálmonostor-Gátér településeken teljesít plébánosi szolgálatot. Megköszönve itteni munkáját, kívántunk neki Isten áldásával sikerekben gazdag, jó lelkipásztori munkát.

A mélykúti hívek, szívükbe zárták volt káplánunk szavait és élő hittel gondolunk rá a későbbiekben is.

Ezüst mise Mélykúton

2017. augusztus 19.-én Binszki József mélykúti származású atya mutatta be ezüst miséjét. A búcsú előesti szentmise egyben a 250 éves templomunk évfordulójának kezdete is. Binszki atya szavaival vághattunk neki az évforduló ünneplésének. Az Ő hite és kitartása is példa értékű legyen minden hívő ember számára. Szent beszédében jó szívvel gondolt vissza mélykúti gyermek korára, hiszen hivatása e templom falai közül kezdett kibontakozni. Reméljük a későbbiekben is lesz még rá példa, hogy e templom gyermekei közül kerül ki néhány hivatást gyakorló lelkész. 

Missiós nővéreket üdvözöltünk

Szeptember 16.-án kedden 18-órai kezdettel szentmise volt a Szent Erzsébet templomban, melynek keretében a nálunk szolgálatot teljesítő nővéreket köszöntöttük. Ez alkalomból Lucia nővér kedves szavaival köszöntötte a szentmisén megjelent híveket. Tört magyarsággal, de nagyon kedves szavakkal köszönte meg a meghívást és János atyától átvette a rendház nevét viselő Kis Szent Teréz szobrát. Lucia nővér pár szóban bemutatta  a Szentlélek Szolgáló Missziós Nővérek tevékenységét. Szeptember hónapban megkezde mélykúti szolgálatát Goska nővér és a mostanában örökfogadalmat tett Katarína Junasová  nővér. A mélykúti hívek nagy várakozással és szeretettel fogadták őket. Hosszú évek után Mélykúton ismét tanítanak nővérek az iskolánkban, ugyanis a kommunista államosítás előtti időszakban természetes volt a női szerzetesek jelenléte településünkön, erre még az idősebb korosztály képviselői emlékeznek is. A szentmise után a templomkertbe egy kis megvendégelésre várták a híveket.

Az egész évi eseményeket képekben ide kattintva érheti el!

Anyák napja 2017

Az idei évben hagyományteremtő módon templomunkban tartotta anyáknapi műsorát a Szent Tamás Katolikus Áltaános Iskola. Szívhez szóló műsorral lepték meg az édesanyákat a gyermekek. A szentmisével kezdődő köszöntés egy nagyon színvonalas, ünnepélyes műsorral folytatódott. Az esemény végén minden jelen lévő gyermek személyesen adott át egy-egy kis személyes ajándékot édesanyjának, nagymamájának.

 

Anyák napja 2017